particulier
particulier

5 tips om geld te besparen op verleidingen

Veel mensen zijn er af en toe gevoelig voor. Verleidingen. Mensen om je heen dragen leuke kleren en jij wilt ook, de etalages in winkels zien er heel aantrekkelijk uit en websites adverteren met hoge kortingen. Of je ziet een lekkere reep chocola in de winkel liggen die eigenlijk niet op je lijstje stond. Wat kan je doen om die verleidingen te weerstaan?

 

Bespaartip 1: Afmelden nieuwsbrieven

Veel mensen abonneren zich op nieuwsbrieven online en bekijken deze af en toe. Hierin komen dan aanbiedingen naar voren die jij aantrekkelijk vindt maar niet nodig hebt. Meld je af voor deze nieuwsbrieven, dan krijgen die geen vat meer op jouw gedachten!

 

Bespaartip 2: Neem altijd een tussendoortje mee

Zorg dat je (helemaal aan het eind van de middag) altijd een tussendoortje bij je hebt. Het klinkt heel simpel en dat is het ook! Op sommige momenten van de dag krijg je meer trek en is de verleiding groot om even een snack te kopen op het station of in een supermarkt. Als je dit niet doet en simpelweg geniet van jouw zelf meegebrachte tussendoortje bespaar je op weekbasis weer heel wat euro’s, en het is vaak nog gezonder ook!

 

Bespaartip 3: Sla ‘to go’ eten en drinken over

De koffie op het station of het broodje bij het tankstation. Het lijken kleine bedragen maar kan al snel een grote uitgavenpost worden op maandbasis. Koop bijvoorbeeld een goede thermoskan/thermosbeker en neem je eigen koffie van thuis mee! Bak je eigen broodjes in de ochtend en stop die in je tas. Het is een kleine moeite met groot resultaat aan het eind van het jaar. En kan je toch een keer de verleiding niet weerstaan voor een koffie to go? Geniet er dan vooral heel erg van!

 

Bespaartip 4: Doe boodschappen na het eten

Uit onderzoek is gebleken dat mensen aanzienlijk meer impulsaankopen doen op het moment dat ze trek hebben, vaak voor een maaltijd. Hierbij blijkt het ook moeilijker te zijn je aan een boodschappenlijst te houden. Wil je dit vermijden? Ga dan gewoon na het avondeten boodschappen doen als je buikje vol is en de verleiding dus een stuk minder zal zijn! En, het is dan nog veel rustiger in de winkel ook. Lees meer over besparen op boodschappen hier.

“Och, ik merkte dat ik altijd van alles kocht en het vaak dezelfde avond al op had. Chips, nootjes, chocola. Nu ik boodschappen doe na het eten doe ik dit niet meer. Deze tip heeft me echt geholpen meer te sparen én ik voel me nog gezonder ook!” – anoniem

 

Bespaartip 5: Bepaal een vast budget

Als het binnen je budget past om af en toe toe te geven aan een verleiding is dit natuurlijk geen probleem. Maar bepaal dan wel van tevoren wat dit budget is en ga er niet overheen! Op die manier voorkom je stress aan het eind van de maand.

 

Ontdek hoe financieel fit je bent

Wil jij weten hoe je financieel fit je op dit moment bent? Doe dan de gratis, anonieme online test. Je krijgt een persoonlijk advies, met tips gericht op jouw situatie.