particulier
particulier

Sporten tijdens je studie

Alles wijst erop: sporten is gezond! Maar hoe houd je dit betaalbaar tijdens je studie? Met deze 7 tips sport je goedkoop. Zo blijf je gezond en fit!

 

Tip 1: Pak de fiets

Met een halfuurtje fietsen zet je je lichaam al flink in beweging. En heb je al een gewone fiets? Dan is het ook nog eens een goedkope manier om te sporten. Kies een leuke route door de binnenstad of fiets juist lekker door de polder of het bos. Extra winst: fiets ook eens naar de supermarkt of een vriend(in) die verderop woont. Zo sport je extra, zonder dat je ervoor betaalt!

Tip 2: Ga hardlopen

Start vanaf je huis en ga lekker hardlopen! Je betaalt geen vervoerskosten, contributie of abonnement. Het is dus een goedkope manier van sporten. Zorg wel dat je goede schoenen koopt die bij jouw voeten passen. Vraag goed advies, want de duurste zijn niet per sé de beste. Na deze investering kun je goedkoop sporten!

Tip 3: Gebruik sporttoestellen

Vaak staan er in een park gratis sporttoestellen. Hierop kan je gratis fitnessen bij jou in de buurt. Je bent gezond bezig in de buitenlucht en je het is een goedkope manier van sporten.

Tip 4: Lekker wandelen

Zie je hardlopen niet zitten, maar wil je toch in de buitenlucht sporten? Ga wandelen! Trek schoenen aan die lekker zitten en kies een mooie route uit. Zo sport je, zonder dat het je veel geld kost.

Tip 5: Gebruik YouTube of apps

Tegenwoordig hoef je je huis niet meer uit om fit te blijven. Je vindt genoeg workouts via YouTube of andere apps. Hier heb je niks voor nodig, behalve doorzettingsvermogen. Met de apps kun je gemakkelijk doelen voor jezelf stellen, zodat je op een goedkope manier steeds fitter wordt!

Tip 6: Buiten zwemmen

In de zomer hoef je geen geld neer te leggen om baantjes te trekken in het zwembad. Je kunt lekker een duik nemen in een meer of plas bij jou in de buurt! Hierdoor kom je aan je lichaamsbeweging en hoef je hier niks voor te betalen.

Tip 7: Let op studentenkorting

Veel sportscholen geven korting aan studenten. Dit loopt al gauw op naar 25%, best interessant dus! Check de sportscholen bij jou in de buurt en wie weet kan je voor een mooi prijsje gaan sporten.

Grip op je geld

Wil jij grip op je geld houden of krijgen? Doe dan anoniem de test en ontdek wat jij kan doen.