particulier
particulier

Bespaartips: besparen op boodschappen

Top 51 beste bespaartips

Wist je dat besparen heel simpel kan zijn? Op internet zijn veel bespaartips te vinden die jou hierbij kunnen helpen. Wij hebben de 51 beste bespaartips voor jou uitgezocht en op een rijtje gezet, omdat iedereen aan het eind van de maand wel wat extra over wil hebben! Hieronder lees je de bespaartips op je boodschappen maar we hebben nog meer voor je!

Ga gelijk naar: abonnementen, shoppen, verleidingen, schoonmaken, verzekeringen, energielasten en brandstof

10 tips om geld te besparen op boodschappen

Je kent het wel. Je staat aan de kassa en je boodschappen zijn alweer duurder dan je van tevoren had gedacht. Of je wasmiddel, koffie of luiers waren ineens op waardoor de kosten van de boodschappen een stukje duurder uit zijn gekomen dan gehoopt. Omdat iedereen hier wel eens mee te maken heeft en wij je heel graag willen helpen hebben wij bespaartips op een rijtje gezet om te kunnen bezuinigen op je boodschappen. Sommige tips ken je misschien al wel, misschien zijn sommige nieuw voor je.

Ga jij de uitdaging aan door nieuwe bespaartips op boodschappen te proberen?

(Online) folder

Bijna iedereen heeft een aantal producten die standaard in het winkelmandje liggen. Daarom is het goed mogelijk om te kijken of deze producten ergens in de aanbieding zijn! Check (online) de folder voor kortingen en bespaar op deze manier tot wel tientallen euro’s in de week. Bedenk hierbij wel hoeveel tijd en benzine het je kost om langs veel winkels te gaan.

Maak een boodschappenlijstje

Deze tip heb je wellicht al wel vaker gelezen, toch kan het tientallen euro’s schelen in je boodschappen. Kijk voordat je boodschappen gaat doen wat je nog in huis hebt liggen en maak aan de hand daarvan een lijstje wat je nog nodig hebt. Zo voorkom je dat je dingen weg moet gooien en dingen dubbel koopt. Houd je in de winkel ook aan je boodschappenlijstje, zo voorkom je dat je impulsaankopen doet! Tip hierbij: ga niet vlak voor etenstijd naar de winkel want dan koop je dingen omdat je trek hebt, en laat je kinderen thuis (als dat mogelijk is natuurlijk).

Grootverpakkingen

Vaak zijn grootverpakkingen goedkoper dan kleine verpakkingen. Bedenk daarom van tevoren welke dingen je vaker nodig denkt te hebben en koop een grootverpakkking. Helemaal als voedsel langer houdbaar is, is dit een geweldige bespaartip!

Check de bon!

Je zult er misschien niet gelijk aan denken bij bespaartips maar het is wel belangrijk. Check de bon om te kijken of de bedragen bij de boodschappen kloppen en of je de korting hebt gekregen op artikelen in de aanbieding. Dit gaat nog regelmatig fout en kan soms euro’s schelen.

Doe niet te vaak boodschappen

Tijdens het boodschappen doen checkt dit meisje bespaartips op haar telefoonBeperk het halen van boodschappen tot 1 of 2 keer in de week –en doe het aan de hand van een lijstje. Op deze manier koop je groter in en moet je meer nadenken over wat je nodig hebt in de week die komen gaat. Ook zijn je uitgaven dan overzichtelijker en kan je beter berekenen of je aan het eind van de maand genoeg geld overhoudt.

 

Verminder of stop met het eten van vlees

Het is je vast wel opgevallen: vlees is duur. Je zult het verschil aan het eind van de maand merken als je het gebruik van vlees verminderd of geheel stopt. Er zijn veel producten die vlees kunnen vervangen. Denk aan peulvruchten (linzen, kikkererwten, kidneybonen), noten (pinda’s), of ei.

 

Ik had tijdens mijn studententijd erg weinig geld voor mijn boodschappen. In die tijd ben ik helemaal gestopt met het eten van vlees en dit bespaarde mij per week ongeveer 30 euro! Dit geld kon ik besteden aan andere producten die ik wel echt nodig had.”  – Marianne (29)

Koop huismerken

Van heel veel producten in de supermarkt is er ook een huismerk verkrijgbaar. Als je deze niet kan vinden, kijk dan goed naar de onderste schappen in de supermarkt. Vaak plaatst een supermarkt de merkproducten op ooghoogte en eigen merk in lagere schappen.

Haal je groenten en fruit op de markt, liefst aan het eind van de dag

Groenten en fruit uit het seizoen zijn vaak op de markt een stuk goedkoper dan in de supermarkt. Helemaal als je aan het eind van de dag naar de markt gaat. Rond sluitingstijd verkopen marktlieden hun waar vaak voor een lagere prijs -soms zelfs de helft- omdat ze van hun producten af moeten en willen. Wil je het helemaal goedkoop hebben, ga dan aan het eind van de zaterdag naar de markt. Voor het weekend is het voor de marktkramen helemaal belangrijk de versproducten te verkopen.

Bereken hoeveel geld je per keer hebt en betaal contant

Bereken hoeveel geld je per maand beschikbaar hebt voor boodschappen. Deel dit door het aantal keren dat je boodschappen gaat doen en neem precies dit bedrag mee naar de supermarkt. Op deze manier is het niet eens mogelijk om meer uit te geven dan je hebt, en soms zal je merken dat je geld overhebt om eens een extraatje te kopen.

Kijk naar houdbaarheids-/kortingsstickers

Je kan enorm besparen door te kijken naar stickers die geplakt worden op houdbaarheidsproducten omdat de supermarkt die maar beperkte tijd mag verkopen. Dit is bij veel supermarkten –35%, in andere zelfs –50%.

Ontdek hoe financieel fit je bent

Wil jij weten hoe je financieel fit je op dit moment bent? Doe dan de gratis, anonieme online test. Je krijgt een persoonlijk advies, met tips gericht op jouw situatie.