particulier
particulier

Lekker verdienen: neem een bijbaan

Wil je wat extra’s verdienen om leuke dingen te doen of te sparen? Neem dan een bijbaan. Vraag je je af wat voor bijbanen er allemaal zijn en bij welke bijbanen je goed verdient? Check hier de 10 best betaalde bijbanen voor jongeren.

Top 10 bijbanen

Dit zijn 10 bijbanen voor jongeren waarmee je echt goed kan verdienen:

1. Privéchauffeur

Heb je een rijbewijs en vind je het leuk om auto te rijden? Als privéchauffeur vervoer je mensen in het zakenleven. Je vervoert ze bijvoorbeeld naar de afspraken die zij op een dag hebben. Je werkt op bijzondere tijden en dat is terug te zien in je salaris.

2. Helpdeskmedewerker

Er zijn veel instanties die jongeren vragen voor de functie van telefonisch helpdeskmedewerker. Denk bijvoorbeeld aan banken en verzekeraars. Ben jij goed in mensen telefonisch te woord staan? Na een uitgebreide training sta je klanten te woord bij al hun vragen over de producten of verzekeringen. Sinds corona kun je deze banen ook steeds vaker vanuit huis uitvoeren.

3. Callcentermedewerker

Als callcentermedewerker heb je een commerciële instelling nodig. Vanuit een callcenter probeer je nieuwe klanten voor bedrijven binnen te halen. Vaak kun je per nieuwe klant een commissie verdienen die je bovenop je salaris krijgt. Dit tikt lekker aan.

4. Thuiszorgmedewerker

Voor werken in de thuiszorg heb je niet altijd een specifiek diploma nodig. Zo kun je als jongere bijvoorbeeld als huishoudelijke hulp aan de slag gaan. Ook kun je als ‘maatje’ helpen om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan.

5. Administratief werker

Bij veel bedrijven is administratief werk uit te voeren. Dit kan dataverwerking zijn of bijvoorbeeld het doorvoeren van verhuizingen. Vrij eenvoudig werk en toch goed betaald.

6. Eigen baas

Begin een klein bedrijfje. Laat bijvoorbeeld honden uit of geef kinderen bijles. Zolang je minder dan €10.000 per jaar verdient hoef je je niet bij de Kamer van Koophandel in te schrijven.

7. De kracht van cijfers

Er zijn baantjes waarbij je alleen maar hoeft te tellen. Bijvoorbeeld het aantal klanten of auto’s (bij verkeerstellingen). Je werkt vaak op gekke tijden, maar het verdient goed.

8. Tuinman

Er is vast een hovenier of kwekerij die jouw hulp nodig heeft. Verdien je geld terwijl je lekker in de buitenlucht aan de slag en in beweging bent.

9. Order picker

Veel bedrijven zoeken order pickers, omdat er steeds meer pakketten worden bezorgd. Doe jij je werk in het magazijn goed, dan is de kans bovendien groot dat je tijdens de vakanties fulltime aan het werk kunt.

10. Maaltijdbezorger

Op een elektrische fiets, scooter of in de auto maaltijden bezorgen is een prima bijbaan. En met een vriendelijke glimlach krijg je misschien wel regelmatig een fooi.

Let op de voorwaarden van je bijbaan

Kijk per werkgever goed naar de arbeidsvoorwaarden. Binnen maaltijdbezorging kun je bijvoorbeeld veel verschillende salarissen verdienen. Bij het ene bedrijf verdien je bijvoorbeeld gemiddeld € 15,37 per uur (40% boven het nationale gemiddelde), terwijl een pizzabezorger doorgaans € 6,23 per uur verdient.

Doe belastingaangifte

Zodra je een bijbaan hebt gevonden, betaal je over je loon belasting aan de Nederlandse overheid. Een deel van dit geld kun je terugvragen. Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren dit vergeten. Super zonde, want hierdoor kan je gemiddeld € 180 mislopen! Benieuwd hoe je je belasting terugvraagt? Lees over belasting terugvragen over je salaris.

Belasting terugvragen

Bijzondere bijbanen

Trekken de bijbanen die hierboven staan niet jouw aandacht? Denk dan vooral eens buiten de bekende kaders. Begin bijvoorbeeld een YouTube-kanaal of doe via een blog aan affiliate marketing. Kijk eens hoe veel geld je hiermee kunt verdienen.

Lange termijn bijbanen

Vaak zijn dit inkomstenbronnen waar je niet direct rijk mee wordt, maar met geduld en de juiste inzet kun je ver komen. Begin bijvoorbeeld een kanaal of blog waar je games bespreekt of een voorbeschouwing geeft van je favoriete sport. Wil je toch liever snel geld verdienen? Met deze 10 tips verdien je snel geld.

De eerste indruk

Ga je solliciteren op een bijbaan voor jongeren? Je bent zeker niet de enige geïnteresseerde voor de vacature. Om op te vallen is het belangrijk dat je cv en sollicitatiebrief er netjes uitzien. Zorg daarnaast dat je zelf verzorgd en op tijd bij het sollicitatiegesprek komt. De eerste indruk kun je niet overdoen.

Grip op je geld

Wil jij grip op je geld houden of krijgen? Doe dan anoniem de test en ontdek wat jij kan doen.