particulier
particulier
particulier

Probeer elke maand wat geld opzij te zetten

Chloé
– student verpleegkunde

Chloé vond 18 worden best heftig

Lees het verhaal van Chloé* en ontdek welke stappen zij zette om grip op haar geld te krijgen. Wil jij ook financieel fit worden? Doe dan anoniem de test en ontdek wat jij kan doen.

‘Soms wist ik niet hoe ik alles moest betalen’

Chloé is student verpleegkunde en woont doordeweeks op zichzelf. In het weekend gaat ze vaak terug naar haar ouders. Haar inkomstenbronnen zijn een aanvullende beurs van de overheid, een lening bij DUO en haar bijbaan in een bejaardentehuis. Zonder haar lening bij DUO wist ze niet hoe ze alles moest betalen. Toch was lenen wel een grote stap voor haar: ‘Het voelde gek om geld uit te geven wat niet van mij was’.

* In verband met privacy is dit niet haar echte naam en gebruiken we een stockfoto.
Dit verhaal is gemaakt in samenwerking met de jongerenmaatjes van SchuldHulpMaatje. Kan jij ook een maatje gebruiken? Neem contact op.

Inzicht in geld

‘Toen ik 18 werd, moest ik ineens al mijn geldzaken zelf regelen. Dat was best overweldigend’, vertelt Chloé. Gelukkig hielp haar vader haar. Hij legde uit hoe ze haar financiën het beste kon regelen. ‘Ook heb ik les gehad op school hoe je je inkomsten en uitgaven op een rijtje krijgt.’ Zo kreeg ze grip op haar geld.
chloe

‘Zet elke maand wat geld apart’

Tegenwoordig maakt Chloé aan het begin van elk jaar een begroting. ‘Dan bepaal ik hoeveel geld ik uit kan geven aan kleding, eten en drinken en mijn kamer. Daarnaast heb ik verschillende spaarrekeningen voor grotere uitgaven zoals kleding of een nieuwe telefoon.’ Het geld dat ze verdient met haar bijbaantje gebruikt ze voor leuke dingen.

Door de begroting weet Chloé precies wat ze elke maand uit kan geven. ‘Ik geef mezelf als het ware kleedgeld wat ik uit mag geven.’ Dat werkt erg goed voor haar. Daarnaast heeft ze nog een tip: ‘zet elke maand wat geld apart om te sparen, zodat je niet in één keer een enorme uitgave hebt’.

Grip op je geld

Zit jij ook met geldzorgen? Doe dan anoniem de test en ontdek wat jij kan doen.

Neem contact met ons op

Onze medewerkers staan voor je klaar.

Telefoon
Bel gratis 0800-8115. (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur)

Chatten
Stel direct je vraag tussen 8.30 en 17.00 uur.

Mailen
Mail je vraag en we reageren binnen twee werkdagen.