Vakantietips

Op vakantie gaan is vaak een dure uitgave. Toch hóéft dit niet zo te zijn. Want ook voor weinig geld kun je op vakantie! Je kunt bijvoorbeeld je reis boeken naar een iets minder toeristische plek. Dit scheelt vaak veel geld. Hoe populairder, hoe duurder het namelijk wordt. Daarnaast zijn vakanties in het hoogseizoen vaak duurder. Dus buiten de vakantietijden met vakantie gaan loont!

Een betaalbaar vakantie-idee: ga lekker kamperen! Een plekje op een camping kost namelijk minder dan het huren van een huisje. Als je van uitdaging houdt, kun je zelfs wildkamperen. In Scandinavische landen is dit steeds populairder. Op wearetravellers vind je de beste plekken voor wildkamperen. Let goed op! Je mag niet overal wildkamperen. In sommige landen krijg je hier zelfs een hoge boete voor. Verdiep je hier van tevoren in. Toch liever op een camping kamperen? Mooie plekken genoeg!

Zelfs een luxere vakantie kan relatief goedkoop zijn. Bungalowparken hebben soms op het laatste moment nog leuke aanbiedingen. Zoek een paar dagen voordat je weg wilt naar een verblijf. Dan heb je soms (buiten de vakantietijden om) nog kans op een goedkoop huisje.

Vervoer

Voordat je op je bestemming aankomt, leg je een (korte of lange) reis af. Je kunt met verschillende vervoersmiddelen reizen. Voor een goedkope vakantie kun je alle opties van vervoer met elkaar vergelijken. Wij zetten een aantal opties voor je op een rij:

  1. Vliegtuig

Als je naar een verre bestemming gaat is vliegen heel handig. Vergelijk van tevoren de prijzen van verschillende vliegmaatschappijen. De prijzen van vliegtickets verschillen enorm per dag en per maatschappij. Vergelijken van prijzen kan bijvoorbeeld via skyscanner. Reizen buiten schoolvakanties of het weekend is vaak goedkoper. Hetzelfde geldt voor een vliegreis met meerdere tussenstops. Let bij goedkope vluchten wel op de prijsopbouw: is het inclusief bagage? Of moet je hier veel voor bijbetalen? Lees de boekingsvoorwaarden dus goed.

  1. Auto

Op vakantie met de auto zorgt ervoor dat je overal heen kunt. Maar dat kost natuurlijk wel brandstof. Je kunt van tevoren inschatten hoeveel dit kost. Doe de brandstofberekening.

  1. Bus

Busvervoer is vaak goedkoop. Er rijden tientallen bussen tussen Nederland en vakantiebestemmingen in Europa. Zo hoef je zelf niet te rijden en kost het weinig geld.

  1. Trein

Spoorwegen hebben regelmatig acties en aanbiedingen. Zo wordt het treinreizen ineens een stuk goedkoper. Bekijk bijvoorbeeld nsinternational of treinreiswinkel voor leuke aanbiedingen.