particulier
particulier

Moeilijk werk te vinden?

Het kan moeilijk zijn om werk te vinden. Misschien wil je op zoek gaan naar een nieuwe (bij)baan of heeft je baas tijdelijk geen werk voor je. Ben je wel beschikbaar om te werken? Wij hebben een lijst gemaakt met opties waar op dit moment alle hulp welkom is. Hopelijk vind je hiermee een vacature bij jou in de buurt!

Hier vind je sneller werk

In de volgende sectoren vind je makkelijker werk. De vraag naar personeel is hier momenteel groot.

  • Zorg: er is veel vraag naar verpleegkundigen, je kunt zoeken naar een (bij)baan in administratie, de schoonmaak of in de productie van medische producten, bijvoorbeeld als magazijnmedewerker bij een producent van medicijnen of beschermingsmateriaal.
  • Post- en pakketdiensten: het is topdrukte bij de post- en pakketdiensten, dus ga op zoek naar een vacature als bezorger of logistiek medewerker bij een distributiecentrum.
  • Webwinkels: webshops groeien de laatste jaren enorm. Ook supermarkten zien het online aandeel stijgen. Hier kun je aan de slag als magazijnmedewerker.
  • Supermarkten: kijk of de plaatselijke supermarkt op zoek is naar medewerkers, zowel in de winkel of als bezorger.
  • Landbouw: in de agrarische sector werken vaak gastarbeiders, die nu vanwege de omstandigheden veelal in hun thuisland zijn. Van juli tot september is het oogstseizoen en hebben boeren en andere landbouwbedrijven veel hulp nodig. Heb je in deze sector al gezocht naar vacatures?
  • Callcenters: bij sommige callcenters kun je vanuit huis werken. Ga op zoek naar een callcenter in de buurt en kijk of ze nog vacatures hebben!
  • Online bijles geven: veel middelbare scholieren zijn vaak op zichzelf aangewezen als het gaat om huiswerk maken en voorbereiden op toetsen. Door bijles te geven zijn deze scholieren onwijs geholpen en kun jij een zakcentje verdienen! Kijk bijvoorbeeld op de site Studentenhelpenscholieren.
  • Vacatures kun je zoeken door te googelen, langs te gaan bij het bedrijf waar je wilt solliciteren of kijk op verschillende vacaturesites. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Vrijwilligerswerk

Kun je geen betaalde (bij)baan vinden, dan kun je ook nog starten met vrijwilligerswerk. Mensen die met pensioen zijn doen vaak vrijwilligerswerk, om op deze manier bezig te blijven. Je kunt deze mensen ondersteunen of tijdelijk vervangen als ze thuis moeten blijven. Denk aan de voedselbank, verzorgingstehuizen, een luisterlijn, boodschappen doen voor iemand uit de buurt… Er is genoeg te doen!

 

Je eerste baan vinden

Ben je net afgestudeerd? Dan wil je graag zo snel mogelijk werk vinden. Je hebt als starter nog weinig werkervaring, dus je zult extra je best moeten doen om op te vallen. Om je hierbij te helpen geven wij 10 tips voor het vinden van je eerste baan.

Grip op je geld

Wil jij grip op je geld houden of krijgen? Doe dan anoniem de test en ontdek wat jij kan doen.