particulier
particulier

Moeilijk werk te vinden?

Werk vinden is niet altijd makkelijk. Het helpt als je weet welke beroepen vaak vacatures hebben. Zo vind je sneller werk dat bij jou past!

Hier vind je sneller werk

Sommige bedrijven of beroepen zijn altijd op zoek naar personeel. Hier kun je snel werk vinden.

  • Zorg: er is veel vraag naar verpleegkundigen. Maar je kunt ook zoeken naar een (bij)baan in administratie, de schoonmaak of in de productie van medische producten. Of als magazijnmedewerker bij een producent van medicijnen of beschermingsmateriaal.

 

  • Post- en pakketdiensten: het is drukt bij de post- en pakketdiensten. Om werk te vinden kun je dus op zoek gaan naar een vacature als bezorger of logistiek medewerker bij een distributiecentrum.

 

  • Webwinkels: webshops groeien de laatste jaren enorm. Ook supermarkten zien het online aandeel stijgen. Hier kun je aan de slag als magazijnmedewerker.

 

  • Supermarkten: kijk of de plaatselijke supermarkt op zoek is naar medewerkers, zowel in de winkel of als bezorger.

 

  • Landbouw: op boerderijen werken vaak gastarbeiders. Maar van juli tot september is het oogstseizoen en hebben boeren en andere landbouwbedrijven veel hulp nodig.

 

  • Callcenters: bij sommige callcenters kun je vanuit huis werken. Ga op zoek naar een callcenter in de buurt en kijk of ze nog vacatures hebben.

 

  • Online bijles geven: veel middelbare scholieren moeten in hun eentje huiswerk maken en zich voorbereiden op toetsen. Door bijles te geven help je deze scholieren. En kun jij geld verdienen. Kijk bijvoorbeeld op de site Studenten Helpen Scholieren.

 

Vrijwilligerswerk vinden

Kun je geen betaalde (bij)baan vinden, maar wil je wel wat doen? Start met vrijwilligerswerk! Op deze manier blijf je bezig, ook als je geen betaald werk kunt vinden. Denk aan werken bij de voedselbank, verzorgingstehuizen, een luisterlijn of boodschappen doen voor iemand uit de buurt.

Je eerste baan vinden

Ben je net afgestudeerd? Dan wil je graag zo snel mogelijk werk vinden. Je hebt als starter nog weinig werkervaring, dus je zult extra je best moeten doen om op te vallen. Om je hierbij te helpen geven wij 10 tips voor het vinden van je eerste baan.