particulier
particulier

Studentenvoordeel via je opleiding

Als je op dit moment een studie volgt, kan je via je opleidingsinstelling verschillende voordelen krijgen. Dat verschilt natuurlijk per instelling, dus zoek vooral op de website van je school of universiteit of daar staat waar je via hen studentenvoordeel op kunt krijgen. Denk aan korting op studieboeken, rijlessen, gratis software of sporten tegen een lager tarief.

Studentenkorting op je verzekering

Veel verzekeraars bieden verzekeringen aan speciaal voor studenten, of verzekeringen met korting voor studenten. Dus wanneer je graag goedkoper uit wilt zijn, is het handig om de prijsverschillen naast elkaar te houden.

Studentenkorting winkels

Ook gewone bedrijven bieden soms korting aan studenten, zoals bijvoorbeeld een telecomprovider, restaurant, kledingwinkel of koffiebar. Daarnaast kun je als student vaak met korting naar musea, theaters, concerten of de bioscoop. Hier heb je vaak je studentenpas bij nodig, dus neem die zo vaak mogelijk met je mee. Tot slot zijn er ook verschillende apps en websites speciaal voor studenten waar je korting of ander voordeel kunt vinden. Deze kun je gemakkelijk vinden door even te zoeken op ‘studentenvoordeel’. Zo heb je de app van Knaek, waarvoor je een jaarabonnement betaalt. Let wel op dat je het dan voldoende gebruikt, om je abonnement eruit te halen.

Is het met studentenkorting écht goedkoper?

Dat sommige dingen voordeliger te krijgen zijn, betekent niet altijd dat je het dan wél kan betalen. Dat is goed om altijd te bedenken. En heb je het wel echt nodig? Daarnaast kan het ook zijn dat iets goedkoop lijkt vanwege het studentenvoordeel, maar dat je ergens anders zónder voordeel alsnog goedkoper uit bent. Denk dus altijd goed na over je aankoop.

Je kunt ook op andere manieren geld uitsparen als student. Bijvoorbeeld met belastingvoordeel, of deze 5 bespaartips.

Grip op je geld

Wil jij grip op je geld houden of krijgen? Doe dan anoniem de test en ontdek wat jij kan doen.