particulier
particulier

Telefoon op afbetaling

Een groot deel van de Nederlandse jongeren heeft een telefoon op afbetaling. Gemakkelijk toch? Je hoeft niet in één keer een groot bedrag neer te tellen, maar betaalt elke maand een vastgesteld bedrag. Na één of twee jaar is de telefoon afbetaald en jouw eigendom.

Strengere regels telefoon op afbetaling

Het lijkt inderdaad gemakkelijk, maar tegenwoordig zijn de regels strenger. Als je een nieuw telefoonabonnement afsluit voor een mobiele telefoon op afbetaling vanaf €250,- krijg je een BKR-registratie. Deze registratie blijft vijf jaar zichtbaar bij het BKR, ook al is je telefoon helemaal afbetaald. Lees meer op BKR over telefoonkrediet.

Gevolgen BKR-registratie bij abonnement op afbetaling

Een BKR-registratie kan gevolgen hebben voor je latere uitgaven. Zo is het bijvoorbeeld moeilijker om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten op afbetaling. Een BKR-registratie kan ook betekenen dat je minder hypotheek kunt krijgen. Dit is met de reden dat je geen hogere hypotheek krijgt dan je eigenlijk kan betalen met alle vaste lasten die je hebt. BKR-registraties beschermen je dus tegen schulden.

Tips voor aanschaf van een nieuwe telefoon

Wanneer je dus op zoek bent naar een mobiele telefoon, let dan goed op dat je niet zomaar een abonnement afsluit. Ga op zoek naar een toestel dat goedkoper is dan €250,- of reken je mobiele telefoon in één keer af.

Grip op je geld

Wil jij grip op je geld houden of krijgen? Doe dan anoniem de test en ontdek wat jij kan doen.