particulier
particulier

Meer geld overhouden met deze 5 tips

Hoe hou je meer geld over? Door te sparen! Maar dit is niet altijd makkelijk. En je moet misschien je uitgaven aanpassen. Wennen aan je nieuwe leefstijl lukt natuurlijk niet in één week. Maar als je ziet hoeveel meer geld je overhoudt is dat een extra reden om door te zetten. Met onderstaande 5 tips ontdek je hoe je meer geld overhoudt.

 

Tip 1: Maak een plan om meer geld over te houden

Realiseer je waarom je wil meer geld wilt overhouden. En wat het je oplevert. Bepaal daarna welke spullen je in de komende weken nodig hebt. Maak een lijstje met spullen die je de komende maand wel en niet mag kopen. Bedenk een bedrag dat je in de weken die komen mag uitgeven. Zet dit bedrag in je begroting en probeer je hier aan te houden. Met dit stappenplan maak je simpel een begroting.

Tip 2: Zet geld opzij

Heb je een baantje en/of studiefinanciering? Zet na het afbetalen van je vaste kosten een deel van je salaris en/of studiefinanciering op je spaarrekening. Het Nibud adviseert maandelijks 10% van je salaris opzij te zetten. Heb je een wisselend inkomen? Neem dan het gemiddelde en kijk hoeveel geld je overhoudt. Of bereken met de Bufferberekenaar van het Nibud hoeveel geld jij opzij moet zetten.

Bufferberekenaar van het Nibud

Tip 3: Laat je geld thuis

Neem niet altijd je portemonnee of pinpas mee wanneer je de deur uit gaat. Maak je lunch van tevoren en voorkom zo dat je overgehaald wordt om een duurder broodje of drankje te kopen. Alle kleine beetjes helpen je om meer geld over te houden.

Tip 4: Bezoek de goedkopere supermarkten

Welke supermarkten zijn er bij jou in de buurt? Zoek de goedkope supermarkt uit en vergeet niet onderin de schappen te kijken. Hier liggen de voordeligste producten, namelijk de huismerken! Check ook deze 10 tips om te besparen op boodschappen.

Tip 5: Ga een challenge aan

Zin om jezelf uit te dagen? Challenge jezelf de volgende keer wanneer je door de supermarkt loopt om een zo goedkoop mogelijke maaltijd samen te stellen. Zo ervaar je hoe het is om zo goedkoop mogelijk en met zo min mogelijk rond te komen. Ook ontdek je welke producten je wel en niet mist. Zo kan je de volgende keer als je naar de supermarkt gaat besparen. En je houdt natuurlijk meer geld over.

 

Grip op je geld

Wil jij grip op je geld houden of krijgen? Doe dan anoniem de test en ontdek wat jij kan doen.