particulier
particulier

Tip 1: Wees creatief met kerstcadeaus

Ga lekker creatief aan de slag en maak zelf je kerstcadeautjes en spulletjes. Ga de bossen in en maak een kerststukje, schilder een mooi schilderij of maak een fotoboekje van alle bijzondere momenten van het afgelopen jaar. Gebruik je eigen talenten voor een goedkoop kerstcadeau!

Tip 2: Verdeel de gangen van het kerstdiner

Komen er gasten bij jou tijdens kerst? Vier goedkoop kerst en stel voor dat iedereen wat meeneemt. Zo heb je nieuwe en creatieve gerechten bespaar je gemakkelijk weer geld! Let op: het lijkt vaak leuk om een kant-en-klaar kerstgerecht te kopen, maar vaak kun je dit ook zelf maken voor veel minder geld.

Tip 3: Zorg voor goedkope kerstversiering

Pak dit jaar uit met kerst met goedkope, creatieve kerstversiering! Maak kandelaars van je wijnflessen, beschilder een kerstbal, ruil kerstversiering met een vriend(in) of haal vintage kerstversiering bij de kringloop.

Tip 4: Scoor een kerstoutfit voor weinig

De allergoedkoopste manier om er mooi uit te zien tijdens kerst is natuurlijk om een outfit uit je kast te recyclen. Duik eens je kast in en kijk nog eens goed welke feestelijke kleding je nog hebt. Wil je toch wat anders? Misschien kun je een outfit lenen van iemand anders. En anders hebben ze bij (online) tweehandswinkels vaak prachtige feestoutfits voor weinig geld.

Tip 5: Kies voor gratis kerstuitjes

Ook tijdens de kerstdagen kun je je vaak goedkoop vermaken. Ga lekker met elkaar het bos in, neem de tijd voor een spelletjesmiddag of een filmavond thuis. Of dans en zing lekker mee tijdens je eigen kerstkaraoke-avond!