particulier
particulier

Versoepelingen coronabelastingschuld per oktober

Voor sommige ondernemers blijkt het moeilijk om hun coronabelastingschuld op tijd af te lossen. Sinds oktober 2022 heeft de Belastingdienst voor sommige ondernemers daarom extra versoepelingen aangekondigd. Zo kunnen ondernemers:

1. Per kwartaal betalen, in plaats van per maand.
2. Een betaalpauze van 6 maanden of 2 kwartalen aanvragen.
3. Een verlengde betalingsregeling aanvragen.

De Belastingdienst zet alles over de versoepelingen voor het afbetalen van je coronabelastingschuld op een rijtje. Lees daarom alles over de extra versoepelingen op de website van de Belastingdienst.

Ontdek alle versoepelingen

Betaling per kwartaal

Lukt het je niet om elke maand af te lossen op je coronabelastingschuld? Dan kun je als ondernemer een betaling per kwartaal aanvragen bij de Belastingdienst. Hierdoor betaal je elk kwartaal aflossing over je belastingschuld. Lees alles over betalen per kwartaal op de website van de Belastingdienst.

Lees alles over betalen per kwartaal

Eenmalig uitstel van betaling

Lukt het je tijdelijk niet om de coronabelastingschuld af te betalen? Dan kun je als ondernemer eenmalig een uitstel van betaling (ook wel ‘betaalpauze’) aanvragen. Hierdoor kun je maximaal 6 maanden of 2 kwartalen achter elkaar uitstel van betaling krijgen. Lees meer over de betaalpauze op de website van de Belastingdienst.

Lees alles over de betaalpauze

Verlengde betalingsregeling

Heb je een coronabelastingschuld van meer dan 10.000 euro? Dan kan je in aanmerking komen voor een verlengde betalingsregeling. In dat geval wordt de aflossingstermijn van je belastingschuld verlengd van 5 naar 7 jaar. Lees meer over de verlengde betalingsregeling op de website van de Belastingdienst.

Lees alles over de verlengde betalingsregeling

Voorwaarden van de versoepelingen

Je komt in aanmerking voor de versoepelingen van de coronabelastingschuld als je je belastingschuld hebt opgebouwd tijdens de coronaperiode (vanaf 12 maart 2020). Daarnaast gelden er nog enkele voorwaarden om in aanmerking te komen voor de versoepelingen. Ontdek of je in aanmerking komt voor de versoepelingen.