particulier
particulier

3 tips om geld te besparen op verzekeringen

Heel veel mensen in Nederland lopen ertegenaan. De hoge kosten van alle verzekeringen die we willen, moeten of nodig hebben. Maar je kunt vaak met een beetje onderzoek goedkoper uit zijn dan je denkt. Hierbij 3 tips.

Bespaartip 1: Controleer je verzekeringen aan het eind van het jaar 

Controleer tegen het einde van ieder jaar je verzekeringen. Heb je alle verzekeringen nog steeds nodig? In heel veel gevallen passen verzekeringsmaatschappijen hun tarieven aan, aan het eind van het jaar en is op dit moment overstappen mogelijk. Kijk of dit voor jou voordeliger zou zijn!

“Ieder jaar kijk ik in december of ik over moet gaan op een andere zorgverzekeraar. Als blijkt dat ik kan besparen doe ik dat eigenlijk altijd. Het scheelt me soms wel zo’n 10 euro per maand, wat per jaar een fors bedrag is. En qua zorg (kwaliteit) maakt het niets uit.” – Willem (29).

Bespaartip 2: Voorkom dubbel verzekerd zijn!

Heel veel mensen weten niet dat het mogelijk is: dubbel verzekerd zijn. En toch gebeurt het vaker dan je denkt. Controleer dus goed wat er verzekerd wordt door je verzekeringen en of je ze wel allemaal nodig hebt. Denk aan zorgkosten die onder je reisverzekering én je zorgverzekering vallen. Of rechtsbijstand die onder de rechtsbijstandsverzekering van de auto valt, maar ook onder de gezinsrechtsbijstandsverzekering met verkeersdekking. Door dit goed uit te zoeken kan je tientallen euro’s per jaar besparen!

Bespaartip 3: Vraag eens iemand die verstand heeft van verzekeringen om met je mee te kijken

Het klinkt heel makkelijk: jezelf verzekeren. Maar dat is het niet altijd. Soms helpt het om eens aan iemand te vragen die er verstand van heeft om met je mee te kijken. Zo kan je samen je verzekeringen controleren en kijken of je niet dubbel verzekerd bent. Succes!

Grip op je geld

Wil jij grip op je geld houden of krijgen? Doe dan anoniem de test en ontdek wat jij kan doen.