particulier
particulier

Bespaartips voor goedkoop winkelen

Shoppen, bijna iedereen houdt ervan. Soms kijken we al lange tijd uit naar het kopen van dingen en soms kopen we dingen in een impuls. Het lijkt wel alsof we alles nodig hebben dus er niet op kunnen besparen. En toch is niets minder waar. Er valt veel geld te winnen als we slim gaan shoppen. Lees de tips hieronder!

Bespaartip 1: Online kortingscodes

Als je iets online wilt kopen is er in veel gevallen een kortingscode te vinden! Kijk of je via Google een kortingscode kan vinden of schrijf je in voor een nieuwsbrief. In veel gevallen krijg je dan op een eerste aankoop een goede korting.

Bespaartip 2: Denk er even over na

Heel veel van onze aankopen worden gedaan ‘in het moment’. Daarom is het goed om een nachtje te slapen voordat je overgaat tot een aankoop. Hierbij kan je bedenken of je een product echt nodig hebt, of je er wel het geld voor hebt en of je het niet ergens anders goedkoper zou kunnen krijgen. Als je deze vragen voor jezelf hebt bedacht maak je vaak een verstandige keus en kan je meer genieten van hetgeen je aangekocht hebt.

Bespaartip 3: Check online

Heb je iets gepast of heb je iets gezien wat je graag wilt hebben? En heb je er dan een nachtje over geslapen? Kijk dan ook eens online of het product beschikbaar is. In veel gevallen is een product online goedkoper te krijgen of is er een kortingscode beschikbaar waardoor het totaalbedrag lager uitkomt dan in de winkel.

Bespaartip 4: Koop producten buiten het seizoen

Deze tip zal je vaker voorbij hebben zien komen: koop producten buiten het seizoen. Hoe later je je winterkleding koopt, hoe groter de kans dat het in de aanbieding is, na de feestdagen zijn veel producten in de aanbieding, na de zomervakantie vakantiespullen en bijvoorbeeld een racefiets is goedkoper in de winter. Best een uitdaging om te bedenken wat je het jaar erna nodig hebt, maar het kan je tientallen euro’s schelen!

Bespaartip 5: Houd een verlanglijstje bij

Op het moment dat je een verlanglijstje bijhoudt en enkel dingen koopt die je daarop hebt staan voorkom je impulsaankopen. Daarbij koop je dan ook alleen dingen die je echt wilt, en zult gaan gebruiken! Een verlanglijstje bijhouden kan je op papier doen maar er zijn ook veel websites waarop je dit kan opslaan.

Bespaartip 6: Samen kleding delen

Samen delen komt steeds vaker voor. Denk aan het delen van gereedschap, het ruilen van kleding, boeken en luchtjes. Maar ook het gebruik van een auto wordt in veel steden gemeenschappelijk gedaan! Op social media zijn veel lokale ruilgroepen te vinden.

Bespaartip 7: Weggeefhoeken

Als je het nog goedkoper wilt: er zijn op veel plekken in Nederland en op sociale media weggeefhoeken te vinden. Daarbij willen mensen van hun spullen af en vragen vaak alleen van je dat je de producten zelf komt halen. Geniaal! Volg een weggeefhoek en sla toe als er iets op komt te staan wat jij graag wilt hebben!

Bespaartip 8: Tweedehands spullen kopen

Je kunt enorm besparen op tweedehands spullen. In Nederland is bijna alles tweedehands verkrijgbaar. Van kleding en schoenen tot auto’s en meubels. Volg verschillende websites zoals Marktplaats of Vinted en koop wanneer je iets nodig hebt. Check hierbij wel de staat van het product voor je overgaat tot aankoop.

Grip op je geld

Wil jij grip op je geld houden of krijgen? Doe dan anoniem de test en ontdek wat jij kan doen.