particulier
particulier

Goedkoop winkelen met deze bespaartips

Goedkoop winkelen klinkt heel aantrekkelijk. Soms kijken we al lange tijd uit naar het kopen van dingen. Als het dan goedkoop lukt, is dat extra fijn. Maar soms kopen we spullen zonder dat we ze nodig hebben. Dit kost veel geld. Maar je bespaart veel als je slim en goedkoop winkelt. Lees de tips voor goedkoop winkelen!

Bespaartip 1: Online kortingscodes

Als je goedkoop wilt winkelen, kun je vaak een kortingscode vinden! Vooral als je online winkelt. Kijk of je via Google een kortingscode kan vinden. Of schrijf je in voor een nieuwsbrief. Vaak krijg je dan op een eerste aankoop korting.

Bespaartip 2: Denk er even over na

Veel van onze aankopen doen we ‘in het moment’. Daarom is het goed om een nachtje te slapen voordat je iets koopt. Zelfs als het om een goedkoop product gaat. Bedenk of je iets echt nodig hebt. Maar ook of je wel genoeg geld hebt. Zo winkel je slim en goedkoper. En geniet je meer van het product dat je hebt gekocht.

Bespaartip 3: Check online

Heb je iets gepast of heb je iets gezien wat je graag wilt hebben? En heb je er dan een nachtje over geslapen? Kijk online of het product beschikbaar is. Soms is een product online goedkoper te krijgen. Of is er een kortingscode beschikbaar. Het totale bedrag dat je betaalt is dan lager dan in een winkel. Goedkoop winkelen dan dus ook online!

Bespaartip 4: Koop producten buiten het seizoen

Deze tip zie je vaker voorbij komen als je goedkoop wilt winkelen: koop producten buiten het seizoen. Hoe later je je winterkleding koopt, hoe groter de kans dat je goedkoop winkelt. Ook zijn na de feestdagen of zomervakantie veel producten in de aanbieding. Best een uitdaging om te bedenken wat je het jaar erna nodig hebt. Toch kan het je tientallen euro’s schelen. En winkel je een stuk goedkoper.

Bespaartip 5: Houd een verlanglijstje bij

Als je alleen dingen koopt van je verlanglijstje, voorkom je dat je iets koopt wat je niet nodig hebt. Je koopt dingen die je echt wilt en de kans is groter dat je ze echt gaat gebruiken. Een verlanglijstje bijhouden kan op papier. Maar er zijn ook veel websites waarop dit online kan.

Bespaartip 6: Samen spullen delen

Samen delen doen we steeds vaker. Denk aan het delen van gereedschap, het ruilen van kleding, boeken en luchtjes. Maar mensen delen ook steeds vaker een auto. Op social media zijn veel ruilgroepen bij jou in de buurt te vinden.

Bespaartip 7: Weggeefhoeken

Als je het nog goedkoper wilt:  op veel plekken in Nederland en op sociale media vind je weggeefhoeken. Daarbij willen mensen van hun spullen af. Ze vragen vaak alleen dat je de producten zelf komt halen. Volg een weggeefhoek en sla toe als er iets op komt te staan wat jij graag wilt hebben.

Bespaartip 8: Tweedehands spullen kopen

Goedkoop winkelen doe je ook door tweedehands spullen te kopen. In Nederland is bijna alles tweedehands te krijgen. Van kleding en schoenen tot auto’s en meubels. Volg verschillende websites zoals Marktplaats en Vinted en koop wanneer je iets nodig hebt. Check wel of het product van goede kwaliteit is. Zo voorkom je een miskoop.