particulier
particulier

3 tips om geld te besparen op schoonmaken

Het klinkt een beetje raar. Besparen op schoonmaken. En toch kan het! Op een aantal manieren kan jij goedkoper schoonmaken dan je nu al doet. Wij hebben het voor je uitgezocht en een aantal tips op een rijtje gezet.

 

Bespaartip 1: Gebruik alternatieve schoonmaakmiddelen

Haal alternatieve schoonmaakmiddelen in huis. Veel schoonmaakmiddelen zijn te vervangen door andere producten, soms producten waar je zelf nooit aan had gedacht. Er zijn er nog veel meer te noemen, dus ga eens op onderzoek uit!

  • Soda: Soda is een soort chloor wat je kan gebruiken om schoon te maken en ideaal om dingen in huis te ontvetten. Je doet lang met een zak soda én het is ook nog eens supergoedkoop!
  • Groene zeep: Groene zeep werd in de tijd van onze ouders en opa’s en oma’s voor alle schoonmaakklusjes in huis gebruikt. Door alle andere schoonmaakmiddelen is het een beetje een vergeten product geworden maar het werkt supergoed, is voor alles te gebruiken en niet duur. Probeer het eens!
  • Citroen: Met een citroen ontvet, ontsmet en bleek je alles wat je maar wilt! En het ruikt ook nog eens heel lekker.
  • Azijn: Je had het misschien niet verwacht maar azijn is voor veel schoonmaaktaken te gebruiken. Meng het met een beetje water en was je ramen ermee, verwijder schimmel, gebruik het als je vlekken hebt, en ontkalk je koffiezetapparaat en waterkoker met azijn. Na het lezen van dit stukje wil je toch direct azijn in huis halen?

“Ik maak al een hele tijd mijn eigen schoonmaakmiddelen en het bevalt me eigenlijk wel. Het ruikt lekker, ik kan het ‘vers’ maken wanneer ik wil en het is ook nog eens beter voor het milieu. Ook mijn shampoo maak ik zelf, genoeg recepten online te vinden en mijn haar ziet er prima uit!” – Caro (32)

 

Bespaartip 2: Maak je eigen wasmiddel

Wasmiddel is duur, dat weet iedereen. Maar het kan goedkoper, je kunt het namelijk vrij gemakkelijk zelf maken. Kan dat echt? Jazeker. Kijk op internet voor ‘recepten’ voor een heerlijk wasmiddel die je in een handomdraai kunt maken.

 

Bespaartip 3: Koop grootverpakkingen of koop meerdere verpakkingen (in de aanbieding)

Heel vaak verkijk je je op het verschil dat het kan maken als je grootverpakkingen koopt of zoekt waar schoonmaakmiddelen in de aanbieding zijn. Vaak kan je hier euro’s mee besparen.

Extra tip: Gebruik lucifers in plaats van luchtverfrisser. Probeer het maar eens, het werkt echt!

Ontdek hoe financieel fit je bent

Wil jij weten hoe je financieel fit je op dit moment bent? Doe dan de gratis, anonieme online test. Je krijgt een persoonlijk advies, met tips gericht op jouw situatie.