particulier
particulier

Bespaartips: besparen op brandstof

Top 51 beste bespaartips

Wist je dat besparen heel simpel kan zijn? Op internet zijn veel bespaartips te vinden die jou hierbij kunnen helpen. Wij hebben de 51 beste bespaartips voor jou uitgezocht en op een rijtje gezet, omdat iedereen aan het eind van de maand wel wat extra over wil hebben! Hieronder lees je de bespaartips op brandstof maar we hebben nog meer voor je!

Ga gelijk naar: boodschappen, abonnementen, shoppen, verleidingen, schoonmaken, verzekeringen en energielasten.

5 tips om geld te besparen op brandstof

  1. bespaartips brandstofVermijd tanken aan de snelweg.

Niet iedereen is er zich van bewust maar het is echt waar. Tanken aan de snelweg is (bijna) altijd een stuk duurder dan een stukje van de snelweg af. Je bent aan de snelweg gemiddeld 6 cent per liter meer kwijt. Doe dit dus gewoon niet tenzij je echt niet anders kan. Én laat die veel te dure Snicker gewoon liggen!

  1. Houd de prijzen in de gaten

Zoals je wel weet schommelen de prijzen van brandstof. Door de week heen veranderen de prijzen vaak enorm. Zo kan het zijn dat je op maandagochtend 20% goedkoper tankt dan op donderdagavond.

 

  1. Rijd zo zuinig mogelijk

Hoe minder toeren je auto per minuut maakt, hoe lager het brandstofverbruik is. Schakel op tijd, rem zo min mogelijk, ontwijk files en houd afstand van je voorliggers. Daarbij helpt het om een constante snelheid aan te houden.

 

  1. Doe de airco uit

Mensen die hun airco aan hebben in de auto verbruiken 4 tot 13% meer brandstof dan mensen die hun airco niet aan hebben staan. Het verbruik is natuurlijk afhankelijk van de auto die je rijdt, maar verschil zal het zeker maken. Dus zet eerst je raampje open voordat je overgaat tot het gebruik van de airco!

 

  1. Zorg dat je bandenspanning goed is

Check geregeld je bandenspanning. Als je bandenspanning te laag is verbruik je soms tot wel 5% meer brandstof dan wanneer je bandenspanning in orde is. Gemakkelijk om op te besparen dus!

 

Ontdek hoe financieel fit je bent

Wil jij weten hoe je financieel fit je op dit moment bent? Doe dan de gratis, anonieme online test. Je krijgt een persoonlijk advies, met tips gericht op jouw situatie.