particulier
particulier

7 tips om geld te besparen op abonnementen

Abonnementen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt als je geld wilt besparen. Toch kost het ons vaak meer dan we eigenlijk door hebben of zouden willen. Er zijn een aantal manieren waarop je kan besparen op abonnementen, zonder dat je er veel voor hoeft in te leveren. Check hieronder de tips die wij voor jou op een rijtje hebben gezet!

Bespaartip 1: Check je kranten en tijdschriftabonnementen

Bedenk eens goed of je je kranten en tijdschriften niet op kunt zeggen. Ook al is het leuk om een tijdschrift of krant thuis te hebben liggen en te lezen, het is absoluut niet de meest voordelige manier van het lezen van artikelen en nieuws. Tegenwoordig heeft bijna iedereen internet waarop (bijna) al het nieuws gratis te lezen is. Mocht je toch bepaalde kranten of artikelen willen lezen is het vaak goedkoper om de online versie van die krant of tijdschrift te lezen.

Bespaartip 2: Overweeg een bibliotheekabonnement

Hecht je toch veel waarde aan een krant of tijdschrift die geprint is? Vaak kan je die huren bij de bibliotheek. Als je dit regelmatig doet is een bibliotheekabonnement bijna altijd goedkoper dat het abonnement op de krant. Daarnaast kan je dan ook nog gebruik maken van het aanbod in (e-)boeken en luisterboeken die je dus ook niet meer aan hoeft te schaffen. Jongeren tot 18 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek.

Bespaartip 3: Denk goed na over je sportabonnementen

Sporten is gezond, dus dat willen we absoluut niet afraden. Maar kijk goed naar je sportabonnement! Veel mensen betalen te veel. Bereken of het voordeliger is om een abonnement te hebben of per keer te betalen en kijk of jouw sportschool de goedkoopste optie voor jou is. Daarnaast zijn er veel sportprogramma’s gratis beschikbaar via internet (Youtube) en kost buiten sporten helemaal niets. Bedenk dus goed wat jij nodig hebt om gezond te blijven!

Bespaartip 4: Doe samen een abonnement

Hebben jij en je partner, gezin, vrienden of familie dezelfde abonnementen? In veel gevallen is er een groepskorting mogelijk. Denk hierbij aan abonnementen op Netflix of Spotify. Dit kan zo tientallen euro’s schelen.

Wij gebruiken Netflix met het hele gezin! Zo besparen we echt veel geld en hebben er toch heel veel plezier van. Als we het alleen zouden moeten betalen zou het te duur zijn voor ons, nu is het toch mogelijk om series en films te kijken. Echt een aanrader!” – Chris (32)

Bespaartip 5: Controleer je abonnementen

Bekijk minimaal 1x per jaar de abonnementen die je hebt lopen en bedenk of je die nog wel nodig hebt. In sommige periodes in je leven zal je een abonnement minder gebruiken dan in andere, bedenk dit dan ook telkens opnieuw!

Bespaartip 6: Kijk of je abonnementen kan oversluiten

Wil je een bepaald abonnement toch heel graag houden? Bekijk dan of het niet goedkoper is om een abonnement over te sluiten. Het is in veel gevallen mogelijk om dit online uit te zoeken en ook online de overstap te regelen.

Bespaartip 7: Schrijf de opzegdatum op!

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad: je bent vergeten tot wanneer je een abonnement op kunt zeggen. Schijf de uiterlijke opzegdatum van bijvoorbeeld een proefabonnement of een aanbieding op in je agenda of in de kalender zodat je op tijd bent met het opzeggen van een voordelig abonnement. Vaak wordt na deze periode een abonnement aanzienlijk duurder, en zit je er een bepaalde periode aan vast.

Grip op je geld

Wil jij grip op je geld houden of krijgen? Doe dan anoniem de test en ontdek wat jij kan doen.