particulier
particulier

Goedkope sinterklaascadeaus

Sinterklaas is weer in het land! Superleuk, maar het is geen goedkoop feest met alle cadeautjes. Met deze 5 handige tips zorg jij dat je leuke en goedkope sinterklaascadeautjes scoort.

Tip 1: Geef jouw talent als sinterklaascadeau

Bedenk wat jij goed kan en geef dit voor sinterklaas. Zo zorg je voor een creatief, simpel en goedkoop sinterklaascadeau! Vind je het bijvoorbeeld leuk om creatief bezig te zijn? Geef een leuk schilderijtje, een zelfgemaakte kaart, een gepimpte kaars of zelfgemaakte oorbellen weg. Vind jij het leuk om te fotograferen? Geef iemand dan een fotoshoot. Ben jij meer van het bakken? Ga lekker in de keuken aan de slag, versgebakken pepernoten zijn altijd goed!

Wees creatief in het verzinnen van cadeaus. Mensen vinden persoonlijke cadeaus vaak erg leuk. En voor jou is dit een goedkoop sinterklaascadeautje.

Tip 2: Geef een zelfgemaakte cadeaubon als sinterklaascadeau

Verzin zelf ideeën voor cadeaubonnen en geef die als sinterklaascadeau. Zet hier bijvoorbeeld op dat je een keer komt schoonmaken, oppassen, een filmavond regelt of een massage geeft.

Tip 3: Spreek een budget af voor sinterklaascadeaus

Spreek van tevoren een budget af met de mensen met wie jij Sinterklaas viert. Geef de grenzen van je budget aan. Heb je geen budget afgesproken? Spreek dan met jezelf af hoeveel geld je wilt besteden aan pakjesavond en houd je hier ook aan.

Tip 4: (Ver)koop tweedehands sinterklaascadeaus

Ga lekker rondstruinen in de kringloop of op rommelmarkten. Check Marktplaats voor toffe tweedehandscadeaus. Of verkoop daar juist je eigen spullen, zodat je van dit geld weer nieuwe cadeautjes kunt kopen. Goed voor het milieu en de portemonnee!

Of gebruik de SwapSint. Via de SwapSint worden ruilspots opgezet of kun je dit zelf regelen. Zo kun je eigenlijk gratis aan een cadeautje komen!

Tip 5: Koop op tijd sinterklaascadeaus

Richting december worden alle prijzen vaak duurder. Begin daarom lekker op tijd met cadeautjes kopen, zo heb je niet in december in een keer een grote kostenpost. Daarnaast kun je vaak betere aanbiedingen vinden in de rest van het jaar.

Grip op je geld

Wil jij grip op je geld houden of krijgen? Doe dan anoniem de test en ontdek wat jij kan doen.