particulier
particulier
particulier

Corona en je geldzaken

Het is een vreemde tijd. De coronacrisis heeft gevolgen voor iedereen. Voor jezelf, je gezin en misschien ook je baan. Maar ook voor (jouw) geldzaken. Heb je vragen over je financiële situatie of lig je ‘s nachts wakker van je geldzorgen? Wij willen je graag helpen. Voorkom erger en vraag om hulp. Wij geven je tips en hulp om je geldzaken fit te houden.

Wil je weten hoe je er financieel voor staat? Doe dan de test op Geldfit.nl. Je antwoorden laten zien of je wel of geen hulp nodig hebt bij je geldzaken. Je krijgt een persoonlijk advies met tips voor jouw financiële situatie. Maak een overzicht van je inkomen en uitgaven, om financieel gezond te blijven of te worden. Juist nu.

Heb je vragen over werk, je zorgverzekering, hypotheek, huur of energiekosten? Wij geven je hieronder enkele tips. 


Werk

Maak je je zorgen over de coronacrisis en de gevolgen voor je werk? Misschien heb je een eigen bedrijf en heb je moeite om rond te komen. Of ben je bang dat je je baan kwijtraakt doordat je minder of niet kunt werken? Als (een deel van) je werk door de crisis tijdelijk ophoudt, heb je misschien recht op tijdelijke hulp bij je inkomen. Als je een contract hebt bij een bedrijf of organisatie, kan je werkgever bij de overheid hulp vragen om je salaris te kunnen betalen. Op de website van Wijzer in Geldzaken en de Belastingdienst vind je tips en informatie voor je geldzaken.


Zorgverzekering

Je wilt graag dat jou en je gezin niets overkomt. En als er toch wat gebeurt, wil je de best mogelijke hulp krijgen. Heb je een vraag over je zorgverzekering? Of wil je weten welke behandelingen er nu wel worden vergoed? Kijk dan op de website van je zorgverzekeraar. Zij helpen je graag verder.


Hypotheek en huur

Heb je op dit moment minder inkomsten? Maak je je daarom meer zorgen over het betalen van je hypotheek of de huur van je huis? Ga naar de website van je bank voor meer informatie of neem gerust contact op met de verhuurder.


Energie

De verwarming staat nu meer aan nu je vaker thuis bent. Misschien heb je hierdoor hogere energiekosten.
Heb je moeite om de rekening te betalen? Wacht niet tot je herinneringen of waarschuwingen krijgt. Kom in actie en neem contact op met je energiebedrijf. Daarmee voorkom je boetes en grote geldzorgen.

Contact

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Je kunt ons ook bellen, appen en met ons chatten over je vragen. Klik hier om contact op te nemen. Er staat een vrijwilliger voor je klaar om je te helpen. Wil je liever met een bekende praten? Vraag hulp aan familie, vrienden of iemand bij je in de buurt. Je staat er niet alleen voor!

Lukt het jou om financieel rond te komen maar ken je iemand in jouw omgeving met geldzorgen? Juist in deze tijd is het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Voorkom stress en eenzaamheid door elkaar te helpen.